Running Smart

Een online tool met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering.
 
Hardlopen is een sport waarin blessures frequent optreden. De oorzaak is vaak terug te vinden bij een overbelasting van een lichaamsdeel, wanneer er verstoringen in kracht, lenigheid en stabilisatie bestaan. Naast een goede opbouw in de trainingsintensiteit, is het doen van specifieke oefeningen een belangrijk onderdeel in de training. Echter het doen van de oefeningen is weer wat anders. Wanneer doe ik ze, hoe vaak en vooral welke oefeningen zijn dan voor mij het meest functioneel, zijn veel gehoorde vragen.

Door middel van de screening van RunningSmart kunnen we een indruk krijgen over welke oefeningen voor jou specifiek belangrijk zijn.
De screening bestaat uit 13 testen, waarin gekeken wordt naar de beweeglijkheid van 
gewrichten, stabiliteit en controle van bewegen. Aan de hand van de uitkomsten van de screening maken we een oefenschema, deze krijg je per mail toegestuurd. In het schema staan de oefeningen overzichtelijk uitgewerkt en met een afbeelding erbij.

Ben je een beginnende loper en op zoek naar een loopschema?

Op basis van de resultaten van de vragenlijst en de screening kan er een gepersonaliseerd loopschema worden opgemaakt. In combinatie met het oefenschema geeft dit een hele goede ondersteuning om de gestelde loopdoelen blessurevrij te behalen! Er kunnen loopschema’s van 0 naar 5km en van 5 naar 10km opgesteld worden.
 
Wil je meer informatie? Kijk dan eens op www.runningsmart.be