Verandering

Veranderen is een intensief proces, wat een hoop doorzettingsvermogen vraagt.Om het proces te laten slagen is een aantal dingen belangrijk, waarvan er nu twee dingen benoemd worden.


Kleine stapjes

Houd de stappen voor verandering zo klein mogelijk, zo blijven ze overzichtelijk, haalbaar en kan je ze afvinken als je ze hebt behaald.Als bijvoorbeeld het doel is om gezonder te eten, verwacht dan niet elke dag elk moment een gezonde keuze, maar spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke dag een gezonde maaltijd maakt, dit doe je dan voor een week. De week erna doe je dit voor twee maaltijden, enzovoort.

Waarom:
* Overzichtelijk houden van de doelen
* Haalbaar maken van de doelen
* Afvinken van een behaald doel geeft een goed gevoel

 

 

 

Geef jezelf de ruimte om te veranderen
Het veranderproces gaat net up’s en down’s, de ene dag denk je ‘yes het is gelukt’ een andere dag kan dat gevoel weg zijn. Dit hoort bij het proces, blijf vertrouwen op jouw eigen kracht om te veranderen. De eerste stap was al het aanmelden….

Terugval is een onderdeel dat hoort bij veranderen, merk een terugval op en pak de draad weer op als je de terugval hebt opgemerkt. Hier hoef je niet boos of teleurgesteld over te zijn, zie dit als onderdeel van het proces, zonder oordeel.